Svetovanje za pare

Partnerski odnos je tisti, kjer po navadi doživljamo najbolj intenzivna čustva. Na začetku, v fazi zaljubljenosti nas preplavijo neizmerno veselje, občutek popolnosti in sreče v bližini naše ljubljene osebe. Partnerju namenjamo veliko pozornosti in želimo večino našega časa preživljati v njegovi družbi.

Enkrat ko ta faza mine in ko se začenjajo priprave na skupno življenje, lahko pride do konflikta oziroma do različnih želja in pogledov, kako naj bi skupno življenje potekalo. Pojavijo se vprašanja: “Kje in na kakšen način si bova ustvarila dom?”, “Si želiva otrok?”, “Mogoče enega, dva, mogoče nobenega”. Kombinacij je ne šteto. Težave nastanejo pri iskanju rešitev, ki bi zadovoljila obe strani. Posledično lahko pride do odtujitve ter iskanja zasilnih izhodov v razne odvisnosti, prevare, hobije, …

Med svetovanjem bomo spregovorili o tem, kaj je tisto, zaradi katerega sta se partnerja eden od drugega oddaljila ter poskušali ustvariti bolj kakovosten odnos, ki bo temeljil na boljši komunikaciji in medosebnem spoštovanju.


%d bloggers like this: