Moje ime je Aneta Curavić Njegomirović in sem magistrica psihosocialne pomoči ter specializantka sistemske psihoterapije.

Želja po poznavanju družbe in vloge posameznika v njej me je po srednji šoli pripeljala do študija sociologije na filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer sem obenem študirala tudi italijanski jezik in književnost. Po pridobljeni univerzitetni izobrazbi se je moje zanimanje usmerilo v spoznavanje človeka kot posameznika, v delovanja njegove duševnosti. Pot me je vodila na fakulteto za uporabne družbene študije v Novi Gorici, kjer sem magistrirala iz psihosocialne pomoči ter s tem postala psihosocialna svetovalka, po angleško counselor. Tekom študija sem pridobila znanja iz kognitivno vedenjske terapije. Trenutno pa sem vključena v 4letno specialistično izobraževanje iz sistemske psihoterapije na šoli kibernetike in sistemske psihoterapije preko združenja Terra in oddelka za psihiatrijo medicinske fakultete v Zagrebu.

Pri svojem delu sem zagovornica celostnega pristopa z uporabo različnih tehnik. Zato sem svoje znanje še dodatno nadgradila s čuječnostjo (na društvu za razvijanje čuječnosti sem opravila tako začetni kot nadaljevalni tečaj), na centru za kognitivno vedenjsko terapijo v Banja Luki sem opravila izobraževanje iz ACT- Acceptance and Commitment therapy (2021), pri Clair Mellenthin pa sem zaključila izobraževanje iz navezanosti usmerjene igralne terapije (attachment centred play therapy). Opravila sem tudi izobraževanje za trenerja asertivne komunikacije, in sicer preko Društva psihorelaks v Beogradu (2021).

Že vrsto let pa sem zaposlena kot socialno pedagoška delavka v Trstu, kjer delam z otroki s posebnimi potrebami ter z otroki in družinami, ki prihajajo z socialno ogroženih razmer.

Za konec naj omenim še, da sem tudi sama kot svetovalka zavezana k nenehnemu osebnostnemu razvoju in rasti. Za seboj imam več kot 150ur individualne in skupinske psihoterapije. Vključena sem tudi v supervizijski proces, s katerim še dodatno zagotavljam svojo profesionalnost.

Dodatna izobraževanja:

 • corso intensivo per la qualifica` del educatore socio-pedagogico proffessionale (2021),
 • CFT- Compassion Focused Therapy (IPSA 2019),
 • seminarji na Inštitutu za socialno psihiatrijo in psihotravmatologijo na teme: zgodnja travma, funkcionalen in disfunkcionalen razvoj otroka, osnove moralnosti ter transgeneracijski prenos, forenzični in pravni aspekti nasilja nad otroki (Ptuj 2019),
 • Lacanovski psihoanalitični seminar na temo: moški, ženske (Ljubljana 2018),
 • izbira staršev in postavitev družine (Akademija inštitua IPAL 2018).

Delovne zkušnje s področja psihosocialnega svetovanja:

 • Predavanje z naslovom: čuječnost kot način življenja (spletni dogodek),
 • izvedba delavnice o stresu ter čuječnosti (mestna knjižnica Ljubljana),
 • vodenje svetovalne skupine na temo: premagovanje anksioznosti (srečna hiša, Nova Gorica),
 • predavateljica na izobraževalnem programu za zaposlene o pomenu sprostitvenih tehnik in čuječnosti za ohranjanje zdravja na delovnem mestu (šolski center Nova Gorica),
 • individualno ter skupinsko svetovanje na Šentu (Nova Gorica),
 • praksa v Vzgojnem zavodu Planina.

%d bloggers like this: