BLOG

Šport in duševno zdravje

Ko govorimo o redni športni aktivnosti imamo velikokrat v mislih predvsem skrb za naše fizično zdravje, pozabimo pa, da redno izvajanje športnih vadb ne vpliva ugodno le na telo, temveč tudi na naše duševno zdravje. Človek ni le materija, je tudi duhovno ter socialno bitje. Duševnost zajema naše misli, prepričanja, čustva ter doživljanje. Dokazano je,Nadaljuj z branjem “Šport in duševno zdravje”

Duhovnost je (p)osebna.

Duhovnost največkrat asociramo na religiozne vsebine, predvsem na to, kakšen je naš odnos do Boga. Terapevti in svetovalci na srečanjih s klienti slišimo stavke kot so: Zakaj me je Bog kaznoval, zakaj moram ravno jaz trpeti. V preteklosti se psihoterapija ni veliko ukvarjala z duhovno dimenzijo. Duševne motenje so bile domena psihiatrije in nevrologije. VNadaljuj z branjem “Duhovnost je (p)osebna.”

Smo za slabe odnose krivi mi ali kdo drug? Metafora o črni luknji.

Enkrat mi je znanec medtem, ko sva se pogovarjala o odnosih rekel, da vsak človek je na svoj način ena velika črna luknja. Ta prispodoba se mi je od samega začetka zdela izredno zanimiva in na stavek se še danes večkrat spomnim. On je takrat imel v mislih to, da v odnosih moramo postaviti meje,Nadaljuj z branjem “Smo za slabe odnose krivi mi ali kdo drug? Metafora o črni luknji.”

%d bloggers like this: